N

Få et uforpligtende besøg allerede i dag!

+45 61 68 00 83

Om kunstneren

Helle Ankjær Lyse

Helle Ankjær Lyse

Der har i flere perioder igennem Helles liv fra hun var helt ung været en drøm om bare at male og være i det med hele sindet. Men familie, børn, arbejde, en travl og til tider stresset hverdag har ikke gjort det muligt for Helle rigtigt at gå all in og forbybe sig i det, før nu.

” Jeg er det helt rigtige sted i livet nu, elsker at male, at gå helt ind i mig selv med kunsten. Er aldrig mere i kontakt med mig selv og i nuet som når jeg står overfor og i processen af et nyt spændende værk. Det giver mig den absolute følelse af at være i live, være i ro med mig selv, og ren lykke.” siger Helle.

Så det sidste år, specielt efter Helle, grundet Corona og nedlukning, fik tiden til sammen med sin søster Lotte rigtigt at gå i gang med at male, blev/er drømmen kun blevet større.

De to søstre startede under nedlukningen hjemme i stuen ved Helle, men det var ikke rigtigt holdbart, da de ønskede mere, så da de fik chancen for at leje et lokale til Galleri/Atelier slog de til, og gik igang med at lave lokalet om til Galleri/Atelier og den 12/6 -2021 stod det klar til åbning.

Derfra har Helle og Lotte ikke set sig tilbage, de elsker at stå i deres Galleri/Atelier sammen og give den gaz med fantastisk humor, energi, ideer, muligheder og ikke mindst plads.

Ifølge Helles storesøster Lotte ligner Helle sin far når hun maler, og der er igen tvivl i familien om at de to søstre har arvet faderens kunstneriske evner. Tonny Pedersen med kunstnernavnet Perez var en excentrisk kunstner, der bl.a. malede kulisser til Wilhelmsborg Friluftsspil, Han opnåede desværre aldrig den anerkendelse han fortjente.

Flere og flere af os interesserer os for kunst, og mange af os elsker at se på det abstrakte, hvor vi kan danne vores egne billeder, fortolkninger og reflektere over kunstværket.

Helle Ankjær Lyse formår at fremskaffe dette gennem sine malerier. Hun er ikke bleg for at bruge alle farverne på paletten, og det viser hun gang på gang i sine malerier.

Det der kendetegner Helles kunst er rigtigt tit, at hun elsker at tilføje sine malerier anderledes liv med forskellige matrialer så som, zink, Lp’er, cd’er, kassettebånd mm, hvilket giver malerierne et tredimensionelt look.

Helle ser ikke nogen grænser for hvad der kan bruges og hvad hun vil prøve sig frem med, hun bevæger sig gerne ud i mange forskellige tekniker og holder sig ikke kun til samme teknik. Hun har utroligt mange ideer og tanker om nye, til tider lidt tossede malerier hun vil igang med, men også der hvor humoren kommer ind i Helles malerier, hvilket er en meget vigtig ting for Helle både i hendes malerier men også i livet.

Når Helle Ankjær Lyse skal male til sine kunder, maler hun gerne på bestilling og komme gerne på kunde besøg til en snak, på den måde får kunden den bedste mulighed for input, ideer, og tanker omkring det ønskede maleri.